Jornada de raspall

                                   ÀREA D’EDUCACIÓ FÍSICA

            El programa «Pilota a l’Escola» realitzat entre la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, actual responsable de la Pilota Valenciana, i la Federació de Pilota Valenciana, vol donar a conéixer en els Centres Educatius les possibilitats educatives, socials i culturals que el joc de pilota té.

            Aquesta mesura suposa el reconeixement de la pilota valenciana com a eina educativa, la inclusió en els currículums oficials d’Educació Física de continguts de pilota valenciana per tal de desenvolupar completament l’assignatura.

            Aquest programa suposa el primer contacte amb la pilota valenciana per a la gran majoria de l’alumnat, és d’aquesta forma que la coneix i la pràctica. A més, els alumnes adquireixen els valors de l’esport i més concretament els que transmet la pilota valenciana. A part dels psicomotrius inherents a qualsevol esport, es destaquen els valors socials que es donen per l’ambient tradicional de la pilota, ja que aquest ambient es caracteritza per la manca d’individualisme i poc protagonisme de la competitivitat, cosa que propícia l’aparició de la solidaritat i la cooperació, el respecte, la integració i la tolerància. Els valors culturals i històrics que deriven de la tradició centenària de les terres valencianes, acompanyats dels valors lingüístics com la riquesa de vocabulari o diversitat idiomàtica.

            L’escola ha participat amb aquest programa des de fa anys amb tot l’alumnat que cursa el quart de primària; doncs el programa va dirigit a aquest curs.

           El passat 01-03-2019 van vindre al centre un tècnic de la federació de pilota valenciana i el jugador professional Soro III fent una sessió de raspall molt interessant per a tot l’alumnat de 4t de Primària al pati de la nostra escola.